На Херсонщині побудували цех для виробництва натурального яблучного соку

На Херсонщині побудували цех для виробництва натурального яблучного соку

Одне з кращих сільгосппідприємств Херсонщини ТОВ «Дніпро», яке очолює заслужений працівник сільського господарства України Олександр Кістечок, продовжує дивувати впровадженням передових технологій і розвитком виробництва.

Сьогодні плодово-ягідна продукція кращих європейських сортів, вирощена в селі Азовське по супер інтенсивної технології, добре відома не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

Але в ТОВ «Дніпро» не зупиняються на досягнутому, а продовжують нарощувати виробничі потужності. Наступним, якісно новим кроком у розвитку цього сільгосппідприємства, стала переробка своєї продукції.

Тут запустили сучасний цех по виробництву натурального соку торгової марки «Краса Азова».

Настільки амбітний проект Олександр Кістечок задумав ще 8 років тому, коли під час чергової поїздки до Польщі побачив у своїх іноземних колег садівників лінію за прямим віджиму фруктів. І ось рік тому в ТОВ «Дніпро» почали реалізацію власного проекту.

На підприємстві приступили до будівництва приміщення і закупили у відомої польської фірми «ARNO» високопродуктивну австрійську лінію з виготовлення соку. Цього року польські фахівці встановили обладнання, провели його настройку і приступили до відпрацювання технологічних процесів.

На Херсонщині побудували цех для виробництва натурального яблучного соку


І ось цех запущений і почалося виробництво натурального яблучного соку. Попри компактність, потужності виробництва досить значні. Всього за 1 годину лінія здатна переробити 1,5 т. Фруктів і віджати 1 т. Соку.


На Херсонщині побудували цех для виробництва натурального яблучного соку
На Херсонщині побудували цех для виробництва натурального яблучного соку



Технологія досить проста, але дозволяє виробляти натуральний сік європейської якості без додавання всіляких концентратів, води або цукру. Яблуко проходить через дробарку, прес і потрапляє в спеціальні місткості, де при температурі 83 С відбувається його пастеризація, що дозволяє залишити в продукції всі цінні речовини та вітаміни і дає можливість для зберігання терміном на 1 рік.

Розлив соку проводиться в сучасну тару (скло, картон) і упаковується за європейськими стандартами.

На Херсонщині побудували цех для виробництва натурального яблучного соку


Що важливо, сировину для виробництва соку використовується місцеве, вирощене в екологічно чистій зоні в садах села Азовське з кращих імпортних сортів фруктових дерев.

У керівника ТОВ «Дніпро» Олександра КІСТЕЧКО далекосяжні плани. Соком торгової марки «Краса Азова» він планує постачати весь південь України. У найближчі дні яблучний сік надійде в продаж у фірмові магазини підприємства, а незабаром і в торгові точки Генічеського та інших районів Херсонщини.

Цього року підприємство буде випускати тільки яблучний сік. А на наступний рік після збору нового врожаю асортимент значно розшириться і з'являться яблучно-персиковий, яблучно-виноградний, яблучно-сливовий, яблучно-грушевий і яблучно-морквяний соки.

До сьогоднішнього дня в Україні тільки два підприємства займалися виробництвом натурального соку за технологією прямого віджиму. Тепер до них додалося і ТОВ «Дніпро».

ВІДЕО:




У висновку хотілося б відзначити амбітність і цілеспрямованість Олександра КІСТЕЧКО. Здавалося б фантастичні плани в нинішніх непростих умовах для виробництва, досвідченому керівнику вдається втілити в життя. Причому, обраний нелегкий, але благородний шлях творення.
На Херсонщині побудували цех для виробництва натурального яблучного соку

Добавить комментарий

Оставить комментарий